GROUP DAENENS INTEGREERT DE DIENSTENCHEQUE-ACTIVITEITEN VAN ITZU HOME.

Group Daenens is de cluster van bedrijven rond de Brugse ondernemer Nico Daenens. De overname van ITZU Home betreft alle 1200 huishoudhulpen en 25 bedienden van ITZU Home, alsook het kantorennetwerk.. De naam ITZU Home blijft vandaag nog behouden, maar zal op termijn verdwijnen.

ITZU zal zich verder concentreren op haar kernactiviteiten als volledig ontzorgende, strategische en sustainable partner in HR en Facility diensten. Daarom werd gezocht naar een mensgerichte overnemer voor ITZU Home, de afdeling die huishoudhulp aanbiedt via dienstencheques.

 

Na zorgvuldige voorbereiding en grondige gesprekken werd een overeenkomst gesloten met de West-Vlaamse ondernemer Nico Daenens. Met zijn cluster van bedrijven die nu al ruim 15.000 medewerkers telt, is hij de marktleider in België op het vlak van huishoudhulp via dienstencheques. Met de overname versterkt Group Daenens haar dienstencheque-activiteiten met 21 extra vestigingen voornamelijk in Limburg en Wallonië.

 

Luc Lormans, CEO van de facilitaire activiteiten van ITZU waar Itzu Home onder ressorteert :
“Wij bedanken alle medewerkers, klanten en huishoudhulpen van ITZU Home voor hun jarenlange inzet, toewijding en vertrouwen. Wij hebben gezocht naar een mensgerichte, waarderende organisatie met concrete realistische toekomstplannen en met een cultuur die aansluit bij de ITZU-DNA zodat de medewerkers, de klanten en de huishoudhulpen,  zich binnen de nieuwe omgeving zullen thuis voelen. De aansturing van Itzu Home blijft onder de professionele en klantgerichte leiding van Simon Machkour die al 15 jaar ervaring heeft in de sector. Dat we op deze manier ook de grootste Belgisch dienstencheque-organisatie mee vorm geven is mooi meegenomen.“

 

ITZU heeft haar medewerkers vorige vrijdag op de hoogte gebracht van de overname op een bijzondere ondernemingsraad.

 

Nico Daenens, eigenaar Group Daenens:
“Deze integratie past in onze strategie om te blijven groeien. Onze groep hecht veel belang aan haar maatschappelijke rol en zet volop in op kwalitatieve dienstverlening voor de gebruikers en op het creëren van vaste werkgelegenheid en kansen voor de medewerkers. We zorgen daarom voor een goede omkadering om onze huishoudhulpen te ondersteunen zodat zij hun job met enthousiasme kunnen blijven uitvoeren. Dat zal ook bij ITZU Home niet anders zijn.”

Heb je nog verdere vragen?

Aarzel dan niet om ons te contacteren.