Halloween thuis vieren? Onze vlinders geven 4 akelig leuke tips

Buiten oogt het grauw en grijs, de avond valt steeds vroeger en je kan al een extra trui gebruiken. Anders gezegd: spooky season is begonnen! Met 31 oktober als orgelpunt. Want op Halloween mag alles eng, enger, engst. Een Halloweenfeestje met je vrienden? Dat zit er dit jaar helaas niet in. Dat wil echter niet zeggen dat je je favoriete griezelige feestdag zomaar aan je voorbij moet laten gaan. Je kan Halloween thuis namelijk uitgebreid vieren.

Of wat dacht je van een Halloweenweekendje, boordevol KwaliTijd met je gezin? Terwijl de pompoensoep staat te pruttelen, knutsel je samen met je kinderen de akeligste monsters tevoorschijn. Laat het griezelen beginnen!

Enge film voor de sfeer

De zon heeft haar laatste schaduwen geworpen en de straatlichten springen aan. Het ideale moment om je Halloweenweekend op gang te trappen met een film die het daglicht niet mag zien. Om je Halloween thuis te doen slagen, heb je namelijk het juiste sfeertje nodig. Er bestaan bovendien enge films voor alle leeftijden. Je vindt er dus vast eentje waar het hele gezin nadien nog van kan slapen. Schrik je zo erg dat de popcorn in het rond vliegt? Dan haalt jouw huishoudhulp na het weekend de restjes wel tussen de kussens uit.

Spannende avondwandeling

Wordt er geen ‘trick or treat’ georganiseerd in je buurt? Dan trek je er toch gewoon met je gezinnetje op uit? Meer dan een koude avond en met herfstbladeren bestrooide wegen heb je niet nodig voor een geïmproviseerde Halloweenwandeling. Ligt er in je rommellade nog een zaklamp rond te slingeren? Neem die dan mee om de enge verhalen onderweg wat aan te dikken, of je gezinsleden af en toe eens goed te laten schrikken.

Gerechten met een hoofd … euhm hoek af

Het oog wil ook wat. Dat geldt zeker voor je maaltijden tijdens een Halloween thuis. De uitdaging? Alle gerechten er zo wansmakelijk mogelijk laten uitzien. En ze dan tóch lekker oppeuzelen. Een mozzarellaballetje met daarop het uiteinde van een olijf kan perfect doorgaan als oogbal voor in je pompoensoep. Zwanworstjes tover je dan weer om tot afgehakte vingers door ter hoogte van de ‘nagel’ een klein stukje weg te snijden. Krijg je al een hongertje? 😉

Angstaanjagende knutselwerken

Barsten jij en je kinderen van de creativiteit? Dan wordt het geen probleem om een dagje te vullen met allerlei knutselactiviteiten. Enge maskers om elkaar de stuipen op het lijf te jagen, bezemstelen, mummie-outfits, … Tijdens jouw Halloween thuis kan en mag alles. Als je de buren jaloers wilt maken, knutsel je ook wat slingers voor in de voortuin. En een uitgeholde pompoen aan de voordeur mag natuurlijk niet ontbreken. Het vruchtvlees hoeft daarbij niet verloren te gaan. Kook er bijvoorbeeld een heerlijk soepje van.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer over ons weten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.