Kerstboom opzetten? No stress, met deze drie handige tips

“Van boven naar onder en van binnen naar buiten”

Een kerstboom opzetten lijkt op het eerste gezicht een eenvoudig klusje, maar toch is het soms een bron van ergernis in huis. Maakt je hartslag bokkensprongen als je verstrikt geraakt tussen de kerstlampjes? Of ontsnapt er een binnensmondse vloek wanneer er een kerstbal door jouw vingers glipt? Dat is eigenlijk jammer … Want het versieren van je kerstboom moet net voor heerlijke KwaliTijd met je gezin zorgen. Daarom staken onze Itzu Home vlinders de koppen bij elkaar om jou een aantal handige kerstboomtips mee te geven.

Tip 1: een kerstboom opzetten begint met ... verlichting

Op een koude winteravond is er niets zo gezellig als het warme, gloedvolle licht van je kerstboom. Als je de verlichting juist aanbrengt tenminste. Want wie een perfecte kerstboom wil opzetten, weet waar je de basis legt: bij de mooi verdeelde lichtjes. Een extra tip hierbij? Steek vooraf je verlichting even in het stopcontact. Checken of alle lampjes nog naar behoren werken, dat bespaart je mogelijks een hoop frustratie achteraf.

Licht het hele snoer mooi op? Dan kan je beginnen zigzaggen tussen alle takken door. Leg hier en daar ook wat lampjes dichter bij de stam: zo krijg je een mooi lichtspel in de boom zelf. Ontsnappen er af en toe wat naalden richting woonkamer? Geen zorgen. Onze Itzu Home huishoudhulpen weten daar wel raad mee.

Tip 2: de ene kerstbal is de andere niet

Als je je kerstboom gaat opzetten, spelen de kerstballen een sterrenrol. Besteed er dus zeker wat extra aandacht aan:

 

– Verdeel je kerstballen evenwichtig over je kerstboom, zodat er geen lege plekken ontstaan.

– Bekijk op voorhand hoeveel matte en glanzende kerstballen je hebt, en in welke kleur. Zorg ook hier voor voldoende afwisseling.

– Kies niet meer dan 3 basiskleuren om je kerstboom op te zetten. Anders komt je kerstboom wat schreeuwerig over.

– Creëer een dieptegevoel door verschillende soorten kerstballen afwisselend voorin en achterin (dichter bij de stam) te hangen.

– Willen de kinderen de kerstboom helpen opzetten? Laat hen er dan een zelf geknutseld ornament in hangen. Lekker origineel!

Extra vlindertip

Combineer je matte en glanzende kerstballen? Dan krijg je het mooiste effect wanneer je de glanzende dieper in de takken hangt, en de matte meer aan de buitenkant.

Tip 3: een kerstboom opzetten doe je van boven naar onder

Ok, alle decoratie ligt klaar om in de kerstboom te hangen. Nu kan de echte pret beginnen! Een kerstboom opzetten, dat kan best een leuke namiddag of avond worden. zeker als het versieren vlot verloopt. Weet je hoe je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maakt? . Door van boven (de piek) naar onder (de laagste takken) te werken. Zo zit de decoratie die al in de boom hangt nooit in de weg. Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand iets te fel tegen de kerstboom leunt om de piek op z’n plaats te krijgen … en met één uitschuiver zijn harde werk helemaal tenietdoet.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer over ons weten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.