CORONA UPDATE VOOR ONZE ITZU HOME VLINDERS


De overheid heeft afgelopen woensdag 24/03/2021 verstrengde maatregelen aangekondigd gezien de stijgende cijfers van het Corona-virus.
Voor onze sector zijn er geen wijzigingen aangekondigd en je kan dus gewoon blijven werken rekening houdend met de veiligheids- en hygiënemaatregelen.
Maar we begrijpen dat het voor jou als huishoudhulp in bepaalde gevallen moeilijk kan zijn om aan de slag te blijven omwille van de sluiting van de scholen en het verplicht telewerk bij een aantal klanten.
Indien dit het geval is, neem dan contact op met jouw kantoor om je persoonlijke situatie te bespreken. Economische werkloosheid overmacht is in bepaalde situaties een oplossing.
Gezien de verminderde bezetting op kantoor omwille van het verplichte telewerk, zullen we vanaf maandag 29/03 enkel op afspraak werken. Zo  kunnen we ook lange wachtrijen en teveel volk op één plaats vermijden. In deze uitzonderlijke situatie is het ook tijdelijk toegelaten om planningen + cheques in de brievenbus te deponeren.

 

Graag brengen we nog even de geldende hygiëne en veiligheidsmaatregelen onder de aandacht:

 • Voel je je plots ziek voor of tijdens het werk dan dien je meteen contact op te nemen met je huisarts en verwittig je meteen je Itzu-Home consulent
 • Vertoon je symptomen van Corona, blijf dan thuis en verwittig je huisarts.
 • Voer je taken uit met respect voor de regels rond “social distancing” : afstand van 1m50 met de klant of in een andere ruimte werken dan de klant.
  Indien dit niet mogelijk is, dan mag je niet werken bij deze klant.
 • Desinfecteer in de eerste plaats de belangrijkste aanraakpunten : deurklinken, lichtschakelaars, telefoons, oppervlaktes zoals een (keuken)tafel, het aanrecht, de afstandsbediening…en in het sanitair (zeker spoelknop, handsteun, kraan..).
  Gebruik ontsmettingsmiddel dat de klant je ter beschikking stelt.
  Herhaal deze taken bij het einde van je dagtaak.
 • Was je handen voor en na je dagtaak overvloedig met water en zeep en gebruik papieren handdoekjes
 • Indien je gaat werken met het openbaar vervoer : respecteer de regels van social distancing en probeer buiten de spitsuren te reizen. Informeer je klant en je Itzu Home consulente van de aangepaste uurregeling.

Zorg voor jezelf en zorg voor de anderen !
#itsyouwecareabout #dichtbijjou

Heb je nog verdere vragen?

Aarzel dan niet om ons te contacteren

Contacteer ons