Itzu home

Update corona regels.

Vanaf maandag 10/01/2022 gelden nieuwe test- en quarantaineregels. We vatten ze voor u even samen.

U had een hoogrisico-contact, maar heeft geen symptomen

  • Als u in de laatste vijf maanden een coronaprik kreeg (een tweede vaccin of boosterprik) of een positieve test, dan hoeft u in dit geval geen PCR-test meer af te leggen en ook niet in quarantaine te gaan.
  • Kreeg u geen coronaprik de laatste vijf maanden? Dan moet u zeven dagen in quarantaine. U mag die verlaten na de vierde dag, op voorwaarde dat u op dag vier, vijf, zes en zeven telkens een negatieve zelftest aflegt.
  • Bent u niet gevaccineerd? Dan moet u na een hoogrisico-contact tien dagen in quarantaine. Na dag zeven kan u die verlaten, als u op dag zeven, acht, negen en tien telkens iedere dag een negatieve zelftest kan voorleggen

Een hoogrisico-contact is een contact met een persoon dat voldoet aan volgende voorwaarden :

  • Langer dan een kwartier
  • Op minder dan 1m50 afstand van die persoon
  • Zonder mondmasker
  • De persoon met wie in je contact bent is positief op Corona

U heeft symptomen

Dan moet u in quarantaine gaan en u laten testen. Is die test positief? Dan moet u zeven dagen in isolatie. Als het resultaat negatief is, mag u uit quarantaine.

U legde een positieve (zelf)test af

Dan moet u in isolatie gaan en u laten testen. Is die test positief? Dan moet u zeven dagen in isolatie. Als het resultaat negatief is, mag u uit isolatie.

Quarantaine en inkomen

Tijdens de quarantaine ontvangt u uitkeringen van de RVA omwille van tijdelijke werkloosheid overmacht Corona. U dient wel de werkgever het quarantaine-attest te bezorgen.

Heb je nog verdere vragen?

Aarzel dan niet om ons te contacteren! Zorg voor jezelf en zorg voor de anderen ! #itsyouwecareabout #dichtbijjou